Greger Lindell och Klas Nyström

Vasa Folk har äran att presentera en meriterad dragspelsduo där båda spelmännen är välkända personligheter både inom och utanför spelmanskretsarna.

 

Greger Lindell

har spelat dragspel sen 10 års ålder. Hela tiden aktiv i Vörå Spelmansklubb och Finlands svenska spelmansförbund. Men också barnmusikgruppen Plommonsylt, dansorkestern Roxie och – som de flesta aktiva – i otaliga andra sammansättningar. Lite komposition, många musikarrangemang, mycket stämspel, medverkan i ett tjugotal skivproduktioner, folkdansspelman – där ett sammandrag om Greger.

 

Klas Nyström

dragspelare, kompositör, arrangör korades till Mästerspelman i Kaustby 2014 och Årets folkmusiker i Egentliga Finland 2015. Klas har varit spelledare för Korpo spelmanslag, Pargas dragspelsklubb och Dalsbruks dragspelsklubb. Aktiv i Finlands svenska spelmansförbund men med bred repertoar som gett många spelkompisar i både Svenskfinland som över språkgränsen. Nu aktiv med fiolspelande dottern Antonia.

 

Tillsammans...

har Greger och Klas spelat tillsammans dagtid, nattetid, på scen, på skiva, i Italien, varandras och andras låtar... De kommer väl överens med varandras spelstil och person, en samverkan präglad av integritet som tillåter lyhördhet. Ibland spelar de låtar som gillas av alla, ibland låtar som gillas av bara dem själva. Att dragspelen är exakt likadana är en tillfällighet...